Què és el Pranic Healing?

El Pranic Healing és un sistema altament desenvolupat i comprovat basat en tècniques que utilitzen el prana* (l’energia) per equilibrar i harmonitzar el nostre cos. Conté un conjunt de tècniques molt simples i que tothom pot aprendre, que permeten transformar els processos energètics del nostre sistema per tal d’equilibrar-lo. El Pranic Healing té el seu origen en el coneixement de l’antiga medicina tradicional xinesa i les ensenyances del Chi Kung.

És un mètode molt senzill i eficaç que es practica amb les mans sense la necessitat que s’estableixi contacte físic.

*(La paraula prana, en sànscrit vol dir força vital)

T’ensenya les lleis desconegudes de la naturalesa

L’aura és una part fonamental del nostre sistema que s’estén més enllà del nostre cos físic. El saber d’aquest cos energètic és un coneixement molt antic, que el Pranic Healing desritualitza i explica d’una forma senzilla i moderna.

Et dóna les claus per sanar-te a tu i als altres

És una eina per entendre i aprendre a utilitzar l’energia. El cos té la capacitat innata de guarir-se a si mateix, per tant, si treballem el cos energètic, s’accelera el procés de recuperació. La majoria de malestars físics es corresponen amb un desajustament energètic, per tant, saber restablir aquesta energia és molt útil per gaudir d’una vida equilibrada.

Et connecta amb la teva part divina

El Pranic Healing també pot convertir-se en un camí espiritual ja que ofereix pràctiques per al creixement personal i meditacions com la de Cors Bessons.

«Tenir el coneixement de l’estructura energètica de l’ésser humà, ofereix la possibilitat de modificar patrons, conductes i desequilibris físics o psicològics que es donen al llarg de la vida.»

                                                                                                      Denisa Andrea Tudor

L’energia

A Orient, al prana també se l’anomena Ki o Chi. Aquesta energia subtil és la que manté el cos viu i en un estat de bona salut.

La part energètica que sosté el cos físic està en constant moviment absorbint energia fresca i expulsant energia gastada. Aquest cos energètic és una gran estructura que pot debilitar-se per moltes causes i, quan això passa, la salut es pot veure afectada.

El cos físic i el cos energètic són un reflex l’un de l’altre; si un està malalt, tard o d’hora també ho estarà l’altre.

Què s’aprèn?

Amb el Pranic Healing s’aprèn a desenvolupar el tacte energètic, a sensibilitzar les mans per ser capaços de tocar i percebre diferents tipus d’energia i les seves qualitats.

Des d’un punt de vista energètic, totes les malalties provenen d’una congestió d’energia malalta o d’una falta d’energia. Quan som capaços de percebre a través del tacte aquestes energies no desitjades, podem netejar-les o energitzar les zones debilitades per tornar la persona al seu estat natural de salut.

Aquestes són les dues tècniques bàsiques en què es basa el Pranic Healing: la neteja i l’energització.

Complementarietat

La medicina convencional treballa sobre el cos físic i el Pranic Healing treballa sobre el cos energètic. Quan el cos energètic està equilibrat, els tractaments mèdics convencionals són més eficaços. Per tant, les dues tècniques són complementàries i no substitutives l’una de l’altra.

El Pranic Healing no intenta substituir la medicina tradicional ni altres teràpies, és un mètode complementari per tractar tota l’estructura energètica de les persones. Els pranic healers no són metges, però els metges poden ser pranic healers. Els pranic healers no fan diagnòstics mèdics ni intervenen en els tractaments convencionals.

El mètode

El Pranic Healing segueix un mètode molt simple, pràctic i molt precís que tothom pot aprendre. Per entendre’l no cal tenir cap coneixement previ, només les ganes de voler saber com «activar» les teves mans!

De la mateixa manera que a través de les venes flueix la sang, l’energia flueix a través dels meridians. Segons la medicina tradicional xinesa, els meridians són els canals que connecten l’exterior amb l’interior del cos i explica com, intervenint en punts concrets a la superfície del cos, podem modificar els estats interns. La medicina oriental descriu amb tota profunditat i detall aquests punts concrets (punts d’acupuntura) d’aquest «sistema anatòmic-energètic» humà.

El Pranic Healing treballa i explica com incidir sobre aquests punts d’acupuntura. D’aquests punts, n’explica 11 de forma molt precisa. En el Pranic Healing se’ls anomenen chakres, la paraula chakra és una paraula molt antiga que prové del sànscrit i vol dir roda que gira. Un chakra és un punt on hi ha un flux d’energia més intens, a través del qual es pot regular el nivell d’energia de les diferents parts i àrees del nostre cos.

El Pranic Healing ensenya un sistema molt complet de 11 chakres majors revelant-ne la seva naturalesa i les seves funcions. Per exemple, el chakra del plexe solar (punt d’acupuntura REN (VC)16) controla i aporta energia a diferents òrgans interns com el fetge o l’estómac. Al mateix temps, el plexe solar també controla el que en diem les baixes emocions com l’odi, la ràbia, la por, i també el coratge, la valentia o l’autosuperació.

Com que les emocions també són una forma d’energia, amb el Pranic Healing també es poden tocar, reconèixer i tractar. Amb el Pranic Healing s’aprenen les funcions físiques i psicològiques de cada chakra i com s’estructura l’anatomia energètica. Amb aquest coneixement, els tractaments energètics són molt precisos, acurats i efectius.

Totes les experiències que vivim queden emmagatzemades en el nostre cos energètic en forma de pensaments, creences i idees del món que ens envolta. Quan ens torna a passar alguna experiència semblant a la que ja hem viscut, aquestes emocions s’activen i es col·loquen als chakres. De vegades aquestes experiències són bones i de vegades no. Com que amb el Pranic Healing som capaços de tocar diferents energies, podem percebre també aquests traumes i treure’ls del sistema energètic. D’aquesta manera som més lliures d’actuar com volem, sense condicionants o traumes del passat que ens limitin el present.

El fet de treure’ns els condicionants de les coses que ens han passat o de coses que ens han dit, treure’ns aquestes formes de pensament que no ens permeten avançar, ens connecta amb el nostre jo autèntic i ens retorna el poder personal.

“Els miracles són esdeveniments fantàstics que utilitzen les lleis ocultes de la natura. Molta gent no coneix aquestes lleis. Els miracles no trenquen les lleis de la natura, de fet hi estan basats.»

El Pranic Healing utilitza aquestes lleis de la natura que molta gent no coneix o bé no n’és conscient.

El Pranic Healing i l’Arhatic Ioga són exemples de la unió entre la ciència i l’espiritualitat. Aquesta tendència és inevitable i esdevindrà més forta en el futur.”

Master Choa Kok Sui

Com començar?

Vols començar a practicar el Pranic Healing i no saps com?
Aquí et donem alguns consells.

Vols més informació?

Envia'ns un email i et respondrem el més aviat possible.